Kerti bútor a hétköznapokban

Nem olyan régen leírtam, hogy hogyan is zajlik a hétvége egy kerti bútoros életében, most pedig lássuk, nagy vonalakban milyen teendők vannak hétközben.

Nagyon szerencsés vagyok, szerencsések vagyunk (ezt a cégtársaim nevében írom), hiszen nagyszerű csapattal dolgozunk. Az Ő bemutatásuk még várat magára, viszont egy két képet, kulisszatitkot most megleshettek!

Immár több mint két éve kamionnal, külföldről sikerül első osztályú fűrészárut beszereznünk. Próbálkoztunk szlovák, majd román partnerekkel is, de a legjobban a jelenlegi ukrán kapcsolat vált be. Időben, pontosan és kiváló minőségben szállít. Itt is alkalmazzuk az egyszerűsítés elvét, a kollégám Sándor addig hajtott, keresett, míg közvetlenül egy fűrésztelepről tudunk fát venni. Vámoltatás után közvetlenül a telephelyünkre szállítják, innen kerül további feldolgozásra.

Szépen lepakolva, ahogyan kell

A szabászat után felfűrészeljük (köszi Jani és Feri), vastagoljuk és csiszoljuk (Pisti és Jani, Matyi) a félkész alkatrészeket. Ezek a munkafolyamatok sok – sok órát vesznek igénybe, és rendkívüli koordinációt is megkövetelnek. De nagyon jól tudjuk, hogy nincs hiba a rendszerben, hiszen János kollégám, üzlettársam, mindent kézben tart. Néha próbára tesszük az idegeit egy-egy sürgős megrendelés beiktatásával, de mindig odaadóan igyekszik teljesíteni a néha embert próbáló kéréseinket.  Az Ő vezetésével a csapatunk erősebb, termelékenyebb lett!

Makita – Nekünk ez vált be

Ellentétek tükrében – Faházasok vs. Bútorosok

A vastagolás után válik igazán ketté a gyártás folyamata, klikkesedjünk.

Igen még egy ilyen kis csapatnál (5-7 fő) is van jó szellemiségű versengés, piszkálódás. Nálunk vannak a „faházasok” és vannak a „bútorosok”. Nyilván csak finoman szoktuk egymás vérét szívni : „Látod mi van a pólónkra írva? Szombati bútor… nem Szombati filagória… tehát a faház csak a második lehet…stb.”

Igen, itt igazán szeretjük a másikat 😀

Mivel a valóságban is két külön terem szolgál a filagóriák és a berendezésük előkészítésére így teljesen érthető a versengés.  

A filagóriák gyártása néhány képpel:

Elkészülnek a fennállók, hosszlyukfúró, összekötők, tető fennállók vágása, cseréplécezés, cserepelés és végül tetővágás!

Ez a rész itt Misi kollégámé, jelenleg szinte egyszemélyben Ő gyártja le a filagóriákat. Köszönjük Neki is.

A kerti bútorok elkészítése:

Itt a csiszolás a legeslegfontosabb, a sablonos „kirajzolás” és a furatok elkészítése után mind az éleket, mind a „lapokat csiszoljuk. Összeszereljük a nagyobb részegységeket, majd minden elem tovább halad Pisti kollégám kezei közé. Ő a „mártós” részleg egyik vezetője.  Ez egyenlőre mind a bútoroknál, mind a filagóriáknál, ahol Feri a főnök egy –egy személyre korlátozódik… 🙂 De legalább szabadabb a munkakör 😀

A mártás – A bútor illetve a filagóriák kezelése :

A filagóriák munkafolyamatai a lazúros alapozóba történő mártással véget érnek, de a garnitúrák, padok, asztalok a végleges festés után még átesnek az összeszerelésen. Kis gyakorlással ez elsajátítható, de a megfelelő sebesség eléréséhez idő és gyakorlás kell. Neked már becsukott szemmel is megy Pisti 😀

A bútorokról nincs kép, de a pavilonokról van

Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy a fent említett srácoknak és a részletesen nem említett hölgyeknek (Jutka, Hajni és természetesen Anna) megköszönjem a munkájukat, hiszen Nélkülük nem sikerülne hétről hétre teljesítenünk!   

Ezután bepakolás és indulhatunk is az adott kiállításra, vagy a már megrendelt termékek szállítása következik a vásárlóinkhoz.

Köszönöm a figyelmed!

Kérdésed van, tedd fel !!! Itt pedig követni tudsz minket
Facebookon vagy Instagramon !

Kerti bútorok és kiülők gyártásával és forgalmazásával foglalkozunk 1996 óta. Cégünk az ország egész területén vállal házhoz szállítást és összeszerelést. Ingyenes konzultációhoz keress bizalommal az alábbi elérhetőségeken! Katt ide!