Szombati & Társa Kft.

Vásárlói Tájékoztató

Tisztelt Vásárló, ezúton szeretnénk megköszönni , hogy bizalmat szavazott cégünknek, illetve termékeinknek.

Az alábbi tájékoztatót kérjük ALAPOSAN olvassa át és a benne leírtakat PONTOSAN tartsa be!

Amennyiben bármilyen kérdése lenne kérjük keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeken:

Szombati & Társa Kft.

H-5671 Békéscsaba, Esze Tamás utca 28-32.

Nyárfádi Péter: +36 70 63 33 326 – Kapcsolattartó

Szombatiné Szabó Anna: +36 70 88 23 995 – Iroda

Szombati Sándor: +36 70 88 13 333 – Ügyvezető

Tel./Fax. :+36 66 431 092 – Iroda

Jótállási Tájékoztató

A pavilonok és a kerti bútorok állékonyságát veszélyeztető törések, repedések (kivétel a zsindelyek – belső oldalon leírtak alapján) esetén a Garancia ideje alatt (2 év ) cégünk díjmentesen cseréli a hibás elemeket! Az általunk összeszerelt pavilonok szétszedése, majd újra összeszerelése esetén a garancia elvész, ha nem a Cégünk szakemberei végzik az  összeszerelést! Mások munkájára garanciát nem vállalunk! Kivétel a kiállított darabok első otthoni szerelése!

A nem megfelelő tárolás, felületkezelés, rögzítés, a nem rendeltetésszerű használat- vagy ezek bármelyikének hiánya a GARANCIA ELVESZTÉSÉVEL JÁR!

Kerti garnitúrák

Összecsukható fotelok, padok, asztalok, nyugágyak

Felületkezelés: Az általunk gyártott bútorokat ( kivéve egyéni kérésre) végleges felületkezeléssel szállítjuk, fedett helyen történő használatnál további utólagos kezelést nem igényelnek!

Amennyiben folyamatosan kültéren használják, úgy bizonyos időközönként ( 3-4 év) vizes bázisú kültéri VASTAGLAZÚROS  utókezelést javaslunk!

Használat, Karbantartás: Nem RENDELTETÉS SZERŰ HASZNÁLAT esetén a GARANCIA ÉRVÉNYÉT VESZTI!!

A kerti bútoraink alapanyaga fenyő, mely kültéren reagál az időjárás változásaira, ezért mindig a feszes nyithatóságig után kell állítani a csavarokat!

Ezt gyakorlatban egy 10-es villáskulccsal lehet megtenni.

Éves szinten 2-3 alkalommal meg kell ismételni.  Ennek hiányában a GARANCIA SZINTÉN ÉRVÉNYÉT VESZTI!

Tisztán tartani nedves törlőruhával vegyszermentesen kell!

Kerti Pavilonok

Filagóriák, Sörpad tetővel

Felületkezelés:

 A pavilonokat (kivéve egyéni kérésre) ALAPKEZELÉSSEL szállítjuk!! MINDEN ESETBEN KÖTELEZŐ AZ UTÓKEZELÉS!!  

Pavilonok keretei:

A szállítás után pár hónappal, de maximum fél éven belül kültéri vizes bázisú  VÉKONY LAZÚR ELEGENDŐ 1 VAGY 2 RÉTEGBEN!

Tetőszerkezet:  

A ZSINDELYEK KÜLSŐ FELÜLETÉT A SZÁLLÍTÁS UTÁN MAXIMUM 3 HÉTEN BELÜL KÜLTÉRI VIZES BÁZISÚ VASTAG LAZÚRRAL MINIMUM 2 RÉTEGBEN LE KELL FESTENI!

Ennek hiánya a GARANCIA ELVESZTÉSÉVEL JÁR! A zsindelyek belső felülete vékonylazúrral kezelhető, de nem kötelező!

Javasoljuk a pavilonok csúcsára vagy gerincére – a pavilon alakjának függvényében – bádoglemez-csík, vagy „kúp” felhelyezését a jobb használhatóság érdekében!

Rögzítés:

A Vevő részéről történik, különböző burkolatoknál ( beton, fa padozat, térkő) eltérő módon : „L” alakú fémprofil; lapos, vagy gömbvas kb 50 cm hosszú.

Használat, karbantartás:

Nem RENDELTETÉS SZERŰ HASZNÁLAT esetén a GARANCIA ÉRVÉNYÉT VESZTI!!

A pavilonok alapanyaga lucfenyő, mely kültéren reagál az időjárás változásaira, ezért bizonyos időközönként 13-as villáskulccsal a rögzítő anyákat után kell állítani!

Az esetlegesen repedt zsindelyek cseréje a Vevő részéről történik!

Cégünk a garanciaidő lejárta után is ingyenesen( postaköltség ellenében)  biztosít cseredarabokat!

Festés, felületkezelés

Amennyiben az általunk ajánlott festéket használja az alábbiakat érdemes betartania a megfelelő védelem eléréséhez!

A pavilon tetejének CSAK A KÜLSŐ FELÜLETÉT KELL KEZELNI, a belső részt később, csak esztétikai okokból kell festeni. A kereteket kívül és belül is kenje le.

A lazúrt ecsetes felhordásnál körülbelül 10:1 arányban kell higítani, tehát 10 egység festékhez 1 egység vizet kell adni. Ezt az arányt a hőmérséklet befolyásolja, melegebb idő esetén kicsivel több, hűvösebb időben kicsit kevesebb hozzáadott vízre van szükség! A legfontosabb, hogy annyi vizet adjunk a sűrítményhez, hogy éppen kenhető legyen, NE HÍGÍTSUK TÚL!!

Fontos: Tűző napsütésben nem ajánlott festeni! Az összes rendelkezésre álló festéket kenje fel a pavilonra, akár 2-3 rétegben is!

A festéket ecsettel, hengerrel, vagy akár festékszóró pisztollyal is felvihetjük a pavilonra, de más más hígítással! Ecsettel sűrűbb, fújva hígabb keveréket kell használjunk!

Látogassa meg weboldalunkat, rengeteg hasznos információért!

                www.szombatibutor.com – Blog

Amit a BLOG részben talál: összeszerelés, karbantartás, burkolatok a pavilon alá, téliesítés, zsindely csere és rengeteg egyéb hasznos információ!

Általános szerződési feltételek

Kérem, tanulmányozza át az online vásárlással kapcsolatos tudnivalókat, és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, ha annak minden pontjával egyetért és kötelező érvényűnek tekinti önmagára nézve. A jelen Általános szerződési feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) tartalmazza a Szombatibutor webáruház (a továbbiakban: Webáruház) használatának feltételeit.

A Webáruház URL címe:

https://www.szombatibutor.com/

A webáruház üzemeltetőjének (továbbiakban Szolgáltató) adatai:

Cégnév: Szombati és Társa Kft.

Székhely címe: H – 5671, Békéscsaba, Esze Tamás utca 32.

Cégjegyzékszám: 04-09-012928

Adószám: 24871200-2-04

Bankszámlaszám: 11733003-27307142-00000000

Szerződés nyelve: Magyar

 

Ügyfélszolgálat adatai:

Telefon:+36 66 431 092 (normál díjszabású)

+36 70 63 33 326

+36 70 88 23 995

E-mail: szombatibutor@gmail.com

Hétfő-Péntek: 09:00-17:00

Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

A szerződés tárgya a honlapunkon  található és megvásárolható valamennyi termékünk. A megjelenített termékek on-line, emailben, vagy telefonon is megrendelhető, házhoz szállítással vagy a helyszínen ( az üzem területén) átvehetőek.

A termékek adatlapja tartalmazza a főbb jellemzőket. A termékek adatlapján megjelenített képek kis mértékben eltérhetnek a valóságtól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek (például előfordulhat, hogy a színminta képe a valóságtól kis mértékben eltér). Ezek az eltérések nem minősülnek szerződésszegésnek, és ezekről az eltérésekről a rendelés visszaigazolása előtt telefonon, emailben igyekszünk egyértelmű felvilágosítást adni.

Az alábbi értékesítési feltételek kerülnek alkalmazásra minden, a Szolgáltató által bármely terméknek a Vevő számára történő értékesítése esetén, minden vitás esetben a jelen szerződés feltételei az irányadók.

 

Az általános szerződési feltételek elfogadása

Amennyiben a felhasználó igénybe kívánja venni a Webáruház szolgáltatásait, köteles elfogadni a jelen ÁSZF feltételeit, amit az űrlapon található jelölő négyzet kiválasztásával tehet meg. Az ÁSZF feltételeinek elfogadása esetén a jelen ÁSZF szerinti szerződés jön létre az Szolgáltató és a Webáruház felhasználója között. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal. Kivétel, ha emailben visszaküldi a kinyomtatott, aláírt dokumentumokat.

Ha a felhasználó az ÁSZF feltételeit nem fogadja el, akkor nem veheti igénybe a Webáruház szolgáltatásait. Nem regisztrálhat, és nem küldhet megrendelést sem.

 

A megrendelés folyamata

A webáruházában regisztráció nem szükséges sem a böngészéshez, sem a vásárláshoz. A weboldalon olyan termékek vannak feltüntetve, amelyeket nem tartunk raktárkészleten, ezért egy munkanapon belül felvesszük Önnel a kapcsolatot telefonon, vagy emailben, és egyeztetünk a szállítás várható időpontját illetően. A szállítási határidők a termékek bemutató oldalain olvashatók és tájékoztató jellegűek.

A megrendelés leadása után rendelését visszaigazoljuk, amely szerződéskötésnek számít. A vásárlót foglaló fizetési kötelezettség terheli.

 

Az adásvételi szerződés létrejötte

A felhasználó megrendelését a Webáruház oldalán keresztül adhatja le. Ezt követően automatikus válaszüzenetet küldünk a fogyasztónak. A rendelés leadása még nem minősül szerződéskötésnek. A rendelésre válaszul küldött automatikus üzenet nem jelenti azt, hogy létrejött az adásvételi szerződés, a Webáruház részéről ilyenkor a megrendelés még nem elfogadott. A megrendelés után a következő üzenetben tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy hogyan teljesíthetik a foglaló megfizetését, a foglaló beérkezésekor jön létre a szerződés.Ekkor a  rendelésük státusza: feldolgozva. Ekkor jön létre az adásvételi szerződés a vásárló (felhasználó) és a szolgáltató között. A felhasználó elfogadja, hogy az ily módon kötött szerződés írásban megkötöttnek minősül, iktatásra nem kerül, és arra Magyarország joga irányadó. A szerződésre a jelen ÁSZF rendelkezései vonatkoznak.

 

Árak

A Webáruházban közzétett árak ÁFÁ-val növelt bruttó árak, amelyek tartalmazzák a termékek árát!  A házhoz szállítás becsült költségeit, ameddig a kiszállító munkatárs autóval el tud menni csak kalkulációt követően a végső ajánlatban tudjuk megadni.  

Fizetési kötelezettség

A Webáruházban vásárolt termékek esetén a vásárlónak foglaló fizetési kötelezettsége van. A vásárló a rendelés leadását követően, és a foglaló megfizetése előtt minden fizetési kötelezettség nélkül elállhat a vásárlástól. A számla a kiszállított termékkel érkezik.

A felek megállapodnak abban, hogy a vevő a szerződés megkötésekor kötelezettség vállalásának jeléül ezen szerződésben meghatározott vételár 10%-át foglalóként megfizeti. A foglaló jogi hatásait a vevő ismeri. A vevő tudomásul veszi, hogy ha megrendelt termék hátralékos vételárát határidőre nem fizeti meg, az eladó jogosult a szerződéstől elállni és a vevő a foglaló összegét elveszti.

A felek megállapodnak abban, hogy ezen szerződés szerint az eladó kötelezettségei csak akkor lépnek hatályba, ha a vevő a megrendelt termék vételár-előleget – amely a foglaló összegét is tartalmazza – teljes mértékben megfizette. Megfizetésre akkor kerül az összeg, ha azt a vevő készpénzben az eladónak megfizette vagy átutalással az eladó bankszámlájára igazoltan megérkezett. Amennyiben a vevő a foglaló fizetési kötelezettségének nem tesz eleget, az eladó jogosult a szerződéstől indoklás nélkül elállni. 

 

Kiszállítás

A szállítás időpontjáról a szolgáltató a vásárlót pár munkanappal korábban telefonon értesíti.Az eladó tájékoztatja a vevőt és a vevő azt tudomásul veszi, hogy a gyári megrendelés esetén a szállítási határidő tájékoztató jellegű, a gyár leterheltségétől függ. A vevő kötelezettséget vállal arra, hogy a későbbi határidőben is a terméket átveszi és a vételárat megfizeti, amennyiben ezen szerződésben rögzített várható átadási időpont a tényleges átadás legfeljebb 1 (egy) hónappal haladja meg.

Előfordulhat, hogy a kiszállítás rajtunk kívül álló okokból (pl. útviszonyok, baleset, időjárási okok, vis major) az előzetes értesítés ellenére meghiúsul. Ilyenkor igyekszünk a fogyasztót az esetleges változásról a lehető leghamarabb tájékoztatni, és a kiszállítást a következő lehetséges időpontban ismét megkíséreljük. 

Amennyiben a vevő a kiértesített szállítási-átvételi napon a terméket nem veszi át, napi 1.500.-Ft raktározási díjat köteles fizetni.

A vevő tudomásul veszi, hogy amennyiben az árajánlatban szereplő, szerződéses – gyári megrendelési – szállítási határidőt mind szóban, mint írásban elfogadja és megerősíti, úgy annak megváltoztatására csak felárért van lehetőség.  A felár mértéke 5-15% között lehetséges. Ez függ, a gyár leterheltségétől, a szállítási útvonaltól és a rendelt mennyiségtől is.

A termék átadása a megrendelő lapon megadott címen és a – többszöri telefonon történt egyeztetés után megadott – leegyeztetett időpontban kerül sor.

Fizetés

A szombatibutor.com-nál az alábbi fizetési lehetőségek közül választhat: 

 • Készpénzes fizetés átvételkor

 • Banki átutalás (előre utalás)

Nálunk 10% foglaló fizetési kötelezettség van! 

A megrendelt termékek vételárának foglalóval csökkentett értékét átvételkor készpénzben kifizetheti, vagy előre utalással rendezheti.

Készpénzes fizetés átvételkor 

Az Ön kényelme érdekében, helyszínen történő készpénzes fizetési lehetőséget biztosítunk – mintha csak egy átlagos boltban vásárolna! Ha ezt a fizetési módot választja, a számla mellett egy bevételi pénztárbizonylatot is kiállítunk Önnek. Kérjük, a pontos fizetendő összeget készítse elő.

 

 

Banki átutalás

Amennyiben ezt a fizetési módot választja, kérjük, utalja át a fizetendő összeget cégünk bankszámlájára a kiszállítás időpontját megelőzően. Kérjük, megjegyzésben adja meg a Megrendelő Nevét, és a szállítási címből a települést. 

Címzett: Szombati és Társa Kft.

Bank: OTP Bank

Megjegyzés: Név, Település

Bankszámla szám: 11733003-27307142-00000000

 

Panaszkezelés módja

Amennyiben gyártási hibát vagy a szállítás során történt sérülést észlel, kérjük, fényképezze le a sérülést, és küldje el nekünk e-mailben a szombatibutor@gmail.com e-mail címre, mi pedig igyekszünk a lehető leghamarabb orvosolni a problémát. Munkatársunk a lehető legrövidebb idő alatt, de legkésőbb 5 munkanapon belül felveszi Önnel a kapcsolatot, és ismerteti a lehetőségeket – fontos számunkra, hogy minden vásárlónk elvárásainak megfeleljünk.

 

Általános 2 éves szavatosság

A Szombati és Társa Kft. minimum 24 hónapos garanciát vállal termékeire. A garancia a vásárlás napjától érvényes. A termék természetes használatból adódó kopása, értékcsökkenése, tulajdonságainak változása az idő folyamán természetes folyamat, és nem minőségbeli hiányosság. A természetes fából készült bútorok anyagának változása, deformálódása, vagy a bútor színének elváltozása az idő folyamán nem tekinthető meghibásodásnak. A szavatosság időtartamán belül a Szombati és Társa Kft. minden egyéb természetű hibát, sérülést orvosol, biztosítja a szükséges új termékrészeket, de nem vállal cserét. Amennyiben panasszal kíván élni, írjon nekünk e-mailben az szombatibutor@gmail.com címre, vagy hívja a +36 66 431 092– as telefonszámot, és munkatársunk a lehető leghamarabb, de legkésőbb 5 munkanapon belül felveszi Önnel a kapcsolatot.

A szavatosság érvényességének feltételei:

 • A bútor összeszerelése során a vevő követi a bútor összeszerelésére vonatkozó utasításokat;

 • A terméket rendeltetésszerűen használták és kezelték;

A garancia kiterjed a termék minőségének bármely sérülésére, amely a gyártó vagy a szállító hibájából fakad. A vevő elveszíti az ingyenes garanciához való jogát a következő esetekben:

 • A vásárló nem tartotta be a bútor összeszerelésére, rögzítésére és szállítására vonatkozó utasításokat;

 • a termék a vevő hibájából kifolyólag sérült;

 • a hiba a vásárlás pillanatában fennállt, a vevőnek erről tudomása volt (pl. értékcsökkentett termékek)

 • a bútor előre nem látható körülmények miatt sérült (vis major);

Békéltető testületek

Ha nem volt megelégedve a Szombatibutor termékével, vagy szolgáltatásával, kérjük lépjen kapcsolatba velünk az szombatibutor@gmail.com e-mail címen.

A békéltető testület eljárásának alapvető célja és funkciója a fogyasztó és a gazdálkodó szervezet közötti vitás ügy egyezségen alapuló rendezésének megkísérlése, amennyiben ha ez nem lehetséges, a fogyasztói jogok gyors, hatékony és egyszerű érvényesítése érdekében az ügy eldöntése.

A hazai békéltető testület ingyenesen igénybe vehető és az ország egész területén hozzáférhető vitarendezési fórum, a megyei (fővárosi) kereskedelmi és iparkamara mellett működő független testület. Hatáskörébe tartozik a fogyasztó és a vállalkozás közötti, a termék minőségével, biztonságosságával, a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával, a szolgáltatás minőségével, továbbá a felek közötti szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos vitás ügy bírósági eljáráson kívüli rendezése: e célból egyezség létrehozásának megkísérlése, ennek eredménytelensége esetén pedig az ügyben döntés hozatala a fogyasztói jogok egyszerű, gyors, hatékony és költségkímélő érvényesítésének biztosítása érdekében

A szerződő felek ezen szerződésből, annak értelmezéséből eredő vitákat kötelesek megkísérelni békés úton rendezni. Erre irányuló erőfeszítéseik sikertelensége esetén alávetik magukat a Békéscsabai Városi Bíróság kizárólagos illetékességének és hatáskörének.

 

Adatok kezelése

A Szombati és Társa Kft. további szolgáltatókat nem használ a hírlevelek és termék értékelések összegyűjtéséhez. A felhasználok fenntartják a jogát annak, hogy bármikor visszavonják az adataik felhasználásának hozzájárulását, melyet megtehetnek az alábbi e-mail címen keresztül: szombatibutor@gmail.com

Jelen nyilatkozat elfogadásával kifejezetten hozzájárulok, hogy a Szombati és Társa Kft.

(székhely: 5671 Békéscsaba, Esze Tamás utca 32.; cégjegyzékszám: 04-09-012928)

továbbiakban, mint „Adatkezelő” az alábbiak szerint kezelje a személyes adataimat:

Az Sz&T Kft. az általam önkéntesen megadott adataimat, jelen nyilatkozat visszavonásáig az 

alábbi célokra kezelheti, feldolgozhatja, piackutatási és direkt marketing célokból 

felhasználhatja, ezért tudomásul veszem és kifejezetten hozzájárulok, hogy az Adatkezelő a 

megadott személyes adataimat visszavonásomig, de legkésőbb 2031. december 31. napjáig 

kezelje. A kezelt adatok köre és az adatkezelés célja az alábbi:

A vevőnek címzett elektronikus hirdetés vagy egyéb címzett – reklám – tartalom eljutatása, 

illetve piackutatás céljából – amelyet Adatkezelő csak az adatkezelési cél előzetes 

meghatározására mellett és a címzett egyértelmű – kifejezett és előzetes – hozzájárulása 

alapján kezelhet.

A jelen nyilatkozat elfogadásával kifejezetten hozzájárul, hogy a Sz&T 

Kft., mint adatfeldolgozó és kezelő, az adatokat feldogozhassa.

Jelen nyilatkozat visszavonásig érvényes. Az adatszolgáltatás önkéntes.

Vonatkozó fontosabb jogszabályok jegyzéke

 • a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.);

 • az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (Ektv.);

 • a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény (Fgytv.);

 • a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet;

 • a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény (Fttv.)

 • az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet

 • a termékek eladási ára és egységára, továbbá a szolgáltatások díja feltüntetésének részletes szabályairól szóló 4/2009. (I. 30.) NFGM–SZMM együttes rendelet.

 • a fogyasztói jogviták online rendezéséről, valamint a 2006/2004/EK rendelet és a 2009/22/EK irányelv módosításáról szóló 524/2013/EU rendelet