Szombati és Társa Kft. Ismerjük meg egymást!

Kedves olvasó,

Ez a bejegyzés lehetne egy szabványos cégbemutató különféle adatokkal, számokkal, egy tipikus „1997 óta foglalkozunk kerti bútor gyártással” cikk. De nem ezt szeretnénk… hanem személyesebben bemutatkozni és elmesélni, hogy kik vagyunk,mi a motivációnk!

Két részre osztanám a történetünket: A Kft. megalakulása előtti és utáni időszak

A kerti bútor gyártás megszületése:

Szombati János és felesége Anna hosszas tervezgetés után 1996-ban legyártotta az első kerti székeket, asztalokat és padokat. A vállalkozás 1997. május 1-én Sopronban mutatkozott be a hivatalosan első kerti garnitúráival. A sikeres soproni kiállításra alapozva 97’ nyarára legyártották az első kerti kiülő (szaletli) prototípusát, majd 1998 júniusában Békéscsabán mutatták be először hivatalosan a sorozatgyártásban legyártott filagóriáikat. Kezdetben 2 , majd 1999-től 3 típussal járták az ország nevesebb , nívósabb expóit, kiállításait.

A folyamatos színvonalas megjelenéssel megalapozta cégünknek a hírnevét és a GRUND márkanevet, ami az elmúlt évek alatt lassan összeforrt a Szombati családi névvel. Külön büszkék vagyunk a kiállításokon számos kiállítói díjra és különdíjra amiket nyertünk ( ezekről később)!

Voltak nehéz pillanatok is

Az asztalos üzemünk 2000 októberében egy elektromos hibából adódóan leégett. Rengeteg erőfeszítéssel, párhuzamosan építettük fel a termelés mellet az új, most is használt asztalosműhelyünket. A tudat segített, hogy amit szeretünk csinálni, azzal segíteni tudunk másoknak, boldoggá tehetjük vásárlóinkat. Ez adott erőt minden nap. Az akadályok ellenére a vállalkozásunk a 2000 – es évek elején élte virágkorát és folyamatosan fejlődött és terjeszkedett.

Bekapcsolódik a következő generáció:

Természetesen a fiúk , Sándor és az ifjabbik János is fiatal koruk óta besegítettek a családi vállalkozásba. Egy darabig nyári munka keretében , majd egyre komolyabb feladatokat kaptak, főleg Édesapjuk pár évvel ezelőtt bekövetkezett komoly egészségügyi problémái után. A vállalkozás megalapítója ma már inkább tanácsaival és tapasztalatával segíti a munkát, a napi feladatokat már átadta.

Sándor és Én ( Péter) padtársak voltunk középiskolában, barátok lettünk innen az ismeretség, 2009-től az édesapjának dolgoztam, segítettem a kiállításokon. Azonban az igazi változás 2014-ben jött el , amikor Velem is kiegészülve megalakítottuk a Szombati és Társa Kft.-t. A Kft. megalapításától kezdve folyamatosan azon dolgozunk, hogy ugyanazt az értéket képviseljük, amit 1997 – től mindig is a magunkénak tekintettünk.

Rengeteg kiállításon díjazták a termékeket és a megjelenést az elmúlt 21 év alatt. A Kárpát medence országai közül : Magyarország, Románia, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország. Ausztria

Ezeken kívül családi grillezéseket tartanak a Szombati család által megálmodott filagóriák alatt Szerbiában, Csehországban, Olaszországban és még Svájcban is.

Európai megjelenéseink

Termékünkkel nyert díjak:

 • 2002 – Vásári Különdíj / Pápa
 • 2004 – Vásárdíj / I. Beledi Pünkösdi Fesztivál és Vásár
 • 2004 – Különdíj / Ózd
 • 2006 – Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Különdíja / Kertváros Expo Arnót
 • 2006 – Innovációs díj / VII. Hanság-Expo
 • 2007 – Putnok és Térsége Társulás Különdíja / IX. Gömör Expo Putnok
 • 2008 – ZRVA különdíj / Miskolc-Kassa Euro Expo
 • 2008 – Legszebb külső kiállítói stand díj / Gyula
 • 2008 – Vásárépítők díja / XVI. Marcali Nemzetközi Kiállítás és Vásár
 • 2009 – Szerencs Város Különdíja / Zempléni Eurorégiós Gazdanapok
 • 2010 – Különdíj / Komló
 • 2010 – Putnok város különdíja / XII. Gömör Expo Putnok
 • 2011 – NOVICO Iroda Különdíja / Putnok
 • 2011 – Vásári Nagydíj / Matyó Expo Mezőkövesd
 • 2014 – Termékdíj / XIX. Hajdúböszörményi Ipari Kiállítás és Kereskedelmi Termékbemutató
 • 2015 – Megbízható Cég Tanúsítvány / Ügyfél Vélemény Vizsgálati Központ Kft.
 • 2016-17-18 – Emléklap – Alföldi Állattenyésztési Napok / Hódmezővásárhely
 • 2016 -17-18– Emléklap – Kertészeti Kiállítás / Székesfehérvár
 • 2017 -18– Emléklap – Agrár Napok / Pápa
 • és még sorolhatnánk…

Kik vagyunk, és mi hajt előre?

A Csapat két részből áll. A Vezetőség és a műhelyben dolgozó Kollégáink. Ebben a bejegyzésben csak a szűk Vezetőséggel foglalkozunk, egy későbbi cikkben részletesen bemutatjuk az Üzemet is a srácokkal, hölgyekkel együtt 🙂

Szombatiné Szabó Anna

Szombatiné Szabó Anna: A családi vállalkozás egyik megálmodója , a napi irodai tevékenység teljes lebonyolítója, kapcsolattartás az ügyfelekkel.

„ Folyamatosan motivált vagyok abban amit csinálunk. Imádom a műhely illatát, a vásárlóinknak örömet szerezni,! A beszállítók folyamatos kihívások elé állítanak… egy elkésett szállítmány, egy életlen fűrészlap, egy összecserélt csavaros doboz és azonnal megoldandó feladatok várnak rám. Minden pillanat, minden telefoncsörgés újabb kihívást rejt magában 🙂 „


Szombati Sándor : Ügyvezető, a számok, excel táblák felelőse,

„ Bár nagyon nehéz mindent kontroll alatt tartani, mondhatnám , hogy szinte lehetetlen, ez számomra mindig új kihívást jelent. Elég fárasztó nap mint nap pontos számolásokat, érték összegzéseket végezni, majd egy huszárvágással visszatérni a műhelybe éppen egy tetőelem összeragasztását elvégezni, de fiatal korom óta imádok a fával dolgozni látni ahogy a kezem alatt formálódik. Nekem a műhelymunka a kikapcsolódás.”


Ifj. Szombati János

Ifj. Szombati János: Művezető – termelés irányító

„ A napi munkám a műhely teljes vezetése, a fűrészárú átvételétől, a szabászaton át a félkész termékeink összeszereléséig. A Sanyi által „kiírt” heti mennyiség legyártása kellő kihívás, nagyon szuperül érzem magam, amikor egy dolgos hét mellé pipát tehetünk – sikerült teljesíteni a kiírást, a kért mennyiséget! Természetesen a családi hagyományok nagyon sokat jelentenek Nekem, a szüleim nyomdokaiban lépkedve haladunk előre napról napra.”


Nyárfádi Péter

Nyárfádi Péter : Értékesítő, kapcsolattartás az ügyfelekkel, weboldal

„ Én vagyok a kakukktojás a cégben. Én nem vagyok szűk értelemben családtag, de távolabbi már igen, hiszen Sanyival már tízen egynéhány éve ismerjük egymást ( Ő biztosan pontosan tudja szereti a törit), mintha a testvérem lenne, illetve az idősebbik lányának a keresztapja vagyok. Az „alapító atyánktól” , Janitól tanultam meg mindent az üzletkötésről , és mondhatom az életről is. Rengeteget köszönhetek Neki, Apám helyett apám volt. Ez is ad Nekem olyan kitartást és erőt a munkában. Ő mindig segített Nekem, amikor szükségem volt rá, most én segítek Neki. Ezen kívül természetesen szeretem is azt amit csinálok, imádok emberekkel beszélgetni, kideríteni mi is számukra a legjobb megoldás a kertjük igényes és praktikus berendezéséhez. Nincs annál jobb érzés, mint üres autóval hazajönni egy vásárból, segíteni újabb családoknak megtalálni a kerti filagóriájukat.”

Remélem így már jobban ismersz Minket, a cikknek lesz folytatása, érdemes visszatérned még … 🙂

Ha időd engedi olvass tovább a cikkek között! Köszönöm , hogy itt voltál

Kérdésed van, tedd fel !!! Itt pedig követni tudsz minket
Facebookon vagy Instagramon !

Kerti bútorok és kiülők gyártásával és forgalmazásával foglalkozunk 1996 óta. Cégünk az ország egész területén vállal házhoz szállítást és összeszerelést. Ingyenes konzultációhoz keress bizalommal az alábbi elérhetőségeken! Katt ide!