Az elmúlt években, a koronavírus járvány hatására, a világ változásokon ment keresztül, amelyek számos területre kihatással voltak. Az otthonokban töltött idő növekedése és a szabadidős tevékenységek korlátozása sok embert arra ösztönzött, hogy a saját kertjében kialakítsa a kikapcsolódás helyét. A kerti pavilonok, mint kertünk egyik fő alkotóeleme, hatalmas népszerűségnek örvendenek, ami számos változást hozott a pavilonok piacára.

Az építőanyag árak emelkedése miatt a kerti filagóriák ára jelentősen megnőtt az elmúlt évben. Az alapanyagok árának növekedése a gyártási költségek növekedését eredményezte, így a végfelhasználók is nagyobb árat fizetnek a kerti pavilonokért. Emellett a kereslet növekedése is befolyásolta az árakat, mivel az emberek nagyobb figyelmet fordítanak a saját kertjükre, és igényesebb kikapcsolódási helyet szeretnének teremteni maguknak.

Azonban, a szaletlik piaca nem csak az árak növekedése miatt változott meg. Az emberek igényei is változtak, és a kerti pavilonok tervezése és méretezése is alkalmazkodott ehhez a változáshoz. Az emberek szeretik, ha a kerti pavilonok több funkciót is betöltenek, és nem csak egy helyet jelentenek a pihenésre. Így a gyártók és tervezők új kerti pavilonokat hoztak létre, amelyek több funkciót is betöltenek, mint például a kerti sütőhely vagy a grillező hely.

Az új trendek hatására a kerti pavilonok színei, formái és anyagai is változóban vannak. Az emberek sokkal inkább az egyszerű, letisztult és modern megoldásokat kedvelik, így a gyártók is erre igyekeznek fókuszálni a termékeiknél. A kertekben elhelyezett pavilonok általában egy fa vagy fém vázas szerkezetet tartalmaznak valamilyen fedéssel és összességében mindennek környezetbarát anyagokból kellene készülniük.

A kerti pavilonok árának növekedése csak részben akadályozta meg  az embereket abban, hogy vásároljanak maguknak egyet. A tudatos vásárlók, tudják, hogy hosszú távra, illetve értéket vásárolnak. Így habár a kereslet csökkent, a stabil bázis megmaradt.

Vásárolj Te is tudatosan, vásárolj magyar gyártótól!

A cikk elkészülését a modern technológiák elkötelezett híveként a Szombatibútor csapata a chat.openai.com segítségével készítette el.