Egy fantasztikus történetet szeretnék most Veled megosztani.

Mivel 26 éve gyártjuk a pavilonokat így már elérkezett az az idő, hogy többen megkerestek Minket, hogy felújítást, elemek cseréjét vállaljuk –e?

Nos a válasz az, hogy nagyrészt igen. Van ami már menthetetlen, de mindig örülünk Neki, ha sikerül életet lehelni egy – egy régi családi kedvencbe…

Gondolj csak bele, mi mindennek lehetett tanúja egy-egy filagória az évek során… Születésnapok, családi összejövetelek, hajnalig tartó beszélgetések egy jó baráttal, rengeteg emlék, élmény fűződik hozzájuk.

Rengeteg emlék, amely kapcsolódik hozzád, a szeretteidhez, a családodhoz.

Öröm, ha egy ilyen pavilont meg lehet menteni és nem kell eldobni.

Pont ilyen történt velünk tavaly nyáron is azonban volt egy kis csavar.

2021. Júniusában keresett meg minket „Sándor Úr”.

Egy nyújtott filagóriát szeretett volna rendbe rakni! Igen, Ő akart vele foglalkozni, nem tőlünk kérte a teljes felújítást, hanem csak részmunkákra volt igénye.

Kérdeztem, hogy mikori a pavilon, hol vásárolta – melyik rendezvényen, de nem tudott választ adni erre, mert nem is Ő vette, egy barátjától kapta Balatonalsóőrsről, de a barát is csak a nyaralóval vette. Tehát Sándor már legalább a 3. tulajdonosa a filagóriának.

itt idézek a leveléből, amit a múlt héten kaptam:

„Kedves Péter!
Igéretemhez híven küldök néhány képet a felújított szanetlimről melyet Ön 2001-es gyártásúnak ítélt.
Én ezt egy ismerősömtől kaptam Balatonalsóörsről az alábbi állapotban, de az előéletéről Ő sem tudott, mivel azt a nyaralót csak néhány éve vette ahol ez is ált.
A tetőelemek újra zsindelyezését és az alapozóba megmártás Önök végezték,
Ezért utólag is Köszönet!
Ebbe a levelembe csak két kép , az ilyen volt fér de fogok még küldeni továbbiakat is.
Tisztelettel Sándor”

itt láthatjátok Alsóörsön milyen állapotban volt a pavilon…

folytatás…

„Kedves Péter!
Küldöm a szanetlimről a további képeket, Most ugyan néhány részlettel untatom.
Mivel idővel néhány elem ennyire korhadttá vált ezért megmartam az alsó 20 cm-t és ha kellett pótoltam is ragasztós fűrészporral és majd 14 cm-es vörösfenyő teraszpadlót vékonyabbra gyalultam, ezzel pótoltam,
erősítettem meg két oldalról a maradék 6 cm-t levágva. Ezt a magasságot a rozsdamentes lemezből készült
talpakkal kapta vissza.
Volt vele munka, de mivel eredetileg is tetszett én úgy érzem megérte ily tisztelettel felújítani.
Ez úton is köszönöm a segítségüket.
További levelekben küldök még képeket.
Valamint szeretnék Önöktől rendelni 120 db fa zsindelyt alapozóba megmártva,egy kerekes kutat szeretnék csinálni az udvarba, ehhez kellene.
Előre is köszönöm:
Sándor”

Itt a munkafolyamatról csatolok képeket, egyszerűen fantasztikus milyen precíz munkát végzett.

 

újabb idézet:

„Kedves Péter!
És végül ilyen lett, nagy örömömre. Remélem nem untattam Önöket és ha esetleg bármelyik képet szeretnék felhasználni, hozzájárulok. Még egyszer köszönöm a segítségüket és amennyiben elkészülnek a rendelt zsindelyek, kérem hívjanak!Üdvözlettel:
Sándor”

És ilyen lett…

Még szerencse, hogy ültem, amikor az emailt megnyitottam… FANTASZTIKUS LETT. Újra gyönyörű. Remélem nagyon sokáig tudja Sándor és a családja használni a pavilont.

Hogy egy kicsit haza is beszéljek…

Ide beszúrok pár képet olyan pavilonokról, amelyek az évek során felújítottunk, vagy cseréltünk, illetve modern köntösbe öltöztettünk.

Immár 2 éve bevezettük a cégünkben, a bitumenes zsindellyel készített pavilonokat is. Volt is már olyan, aki a régi fazsindelyes verzió helyett Bitumeneset kért felújított pavilonjára.

Ha esetleg Nálad is lakik egy filagória, amit MI készítettünk, tudd, hogy nem kell feltétlenül újat vegyél helyette! Ha megtudjuk, megmentjük, ha pedig eljött az idő, és kiszolgált, akkor rendelhetsz egy vadonatújat is.

Köszönöm hogy elolvastad, szép napot Neked

Péter

+36 70 63 33 326