Húúúú Elcsépelt? Vagy sem, úgy gondoltam leírom milyen tapasztalataink és meglátásaink vannak a tavalyi évvel kapcsolatban a kerti bútor gyártásban!

Lehet, hogy már sokan leírták, és már mindenki unja, viszont van akinek segítség lehet, van aki fel tudja használni az írásomban rejlő igazságokat, Nekik, Neked szól a következő pár gondolat.

Hol is kezdjem, a legjobb ugye az elején.

Minden ugyanolyan volt, ahogyan eddig. 2019 decemberében egy sikeres karácsonyi vásárt zártunk szegeden. Jól is éreztem magam, vettünk fel kellő megrendelést. Amit elterveztünk, azt teljesítettük. Kis pihenő után januárban szállítottunk kerti bútorokat, pavilonokat intézményeknek és magánszemélyeknek egyaránt.

Hallottunk már a kínai vírusról, de úgy gondoltuk, hogy messze van, a filagóriák gyártását, a Mi életünket ez nem befolyásolja. Tévedtünk. De ezt ekkor még nem tudtuk.

A nyugágyakat is fejlesztettük, új rendszer alapján gyártunk!

A februárba egy képzés után teljes erővel vetettük magunkat. Gyártottuk a termékeinket, Voltunk Budapesten, Miskolcon, Mohácson és Debrecenben. Csatolok is pár képet. Jól indult az év. De már egyre közelebb ért a vírus, nem voltunk nyugodtak, hiszen a rendezvények, expók tették ki az értékesítésünk 80-90 %-át. Ott találkoztunk a vevőinkkel, az érdeklődőkkel.

Ide beszúrom, hogy Mi gyártók vagyunk, nincs külön bemutató termünk, ez a modell több mint 20 éve működik. Igen azt is ide lehetne írni, hogy az új időszakban már az interneten kell értékesíteni és hogy egy webshop nélkül már élni sem lehet.

Ez így van. Nálunk sem maradt el a technológiai fejlődés, most is ennek a gyümölcsét olvasod. Ez a blog sem született volna meg, ha nincs meg a saját weboldalunk, és a hozzá tartozó elszántság, arra, hogy írjunk is ide, és használjuk a honlapot.

Na és a rendezvények?

Az első rendezvényünket március 11-én mondták le! Horvátországban lett volna, Verőcén. A járvány elleni védekező intézkedések következtében az összes ilyen jellegű tömegrendezvényt betiltották.

Nem mondom, hogy nem vert le a víz, de nem voltunk kétségbe esve. Volt már sok nehéz helyzetben részünk , kerti bútor gyártók vagyunk! Leültünk és átbeszéltük a lehetőségeinket, mérlegeltünk és döntéseket hoztunk.

A vírus belekényszerített minket olyan döntésekbe, amelyek, hogy közhelyes legyek: kívül voltak a komfortzónánkon. Nem estek jól.

A tavaszt és a nyarat új internetes hirdetésekkel, és eltántoríthatatlan hittel, meg persze a csapat hozzáállásával sikerült igazán jól zárnunk.  Visszaesett a forgalmunk, persze nehezebb volt, de összességében jól teljesítettünk.

Hihetetlen, de előre “menekülve” – persze jó értelemben – befektettünk és új gépeket vásároltunk! Hittünk a sikeres folytatásban és ezért tettünk is! Filagóriákat, kerti székeket mindenkinek!

Új remény?

Nyár vége felé, az enyhülés időszakában pár rendezvényre el tudtunk menni és nagyon jók is voltak, köszönjük a lehetőséget.

Ilyen volt Székesfehérvár, Tata, Bábolnai Gazdanapok.

Aztán jött az ősz, ami egyébként is nehéz a kerti bútorok, kerti pavilonok világában, nemhogy a COVID – 19 alatt. Bezárt minden, az addigi rendeléseket kiszállítottuk és újra az internet felé fordultunk.

Volt elég idő arra is, hogy új terméket vezessünk be, mostmár rendelhető a teljes téliesítő szett a pavilonokhoz! Szuper volt ezt összehozni!

Decemberben újra készültünk Szegedre, hiába. A karácsonyi vásárokat is elfelejthettük idénre. Habár érdekes dolog, hogy míg a plázákban bent, vagy egy nagybevásárlásnál, szintén zárt téren nem gond a csoportosulás, addig egy kültéri karácsonyi vásár már nem fér bele. Nem ellenkezni akarok, elfogadom, csak lábjegyzet.

Összességében a decemberi időszakot is jól zártuk, kellő megrendelés érkezett, véleményem szerint más egy tavaszi hónapban nem csinál annyit, mint Mi most decemberben.

De jöjjön a konklúzió, hogy ne húzzam sokáig.

Megtanított Minket a Covid, hogy a magunkba vetett feltétlen bizalmunk, és az a képesség, hogy okozók vagyunk, vagyis létre tudjuk hozni azt, amit elképzelünk (hiszen így működik egy termék gyártása is)! Sikerre visz minket! Nem tudunk máshogy létezni.

Megtanultuk, hogy már nem kell minden rendezvényen részt vennünk, mert távolról is könnyebben megtalálnak a vevőink.

Megtanultuk, hogy nem kell milliókat elkölteni hirdetésre sem, mert nem kell versenyeznünk a multikkal. Mi mások vagyunk!

Azt kell tegyük, amihez értünk! Teljes hittel és elszántsággal!

Ezzel indulunk Neki 2021-nek!

Bízom benne, hogy most Te is érzed azt a kis bizsergést, hogy akár egy hegyet is fel tudnék borítani innen, a fotelemből. Hajrá… 2021 – jövünk!

Kérdésed van, tedd fel !!! Itt pedig követni tudsz minket
Facebookon vagy Instagramon !

Kerti bútorok és kiülők gyártásával és forgalmazásával foglalkozunk 1996 óta. Cégünk az ország egész területén vállal házhoz szállítást és összeszerelést. Ingyenes konzultációhoz keress bizalommal az alábbi elérhetőségeken! Katt ide!