Hogyan telik egy vásározós hétvége egy kerti bútoros szempontjából?

Messziről indítok, vannak rendezvények, ahol már többször megfordultunk, és nyilván mindig vannak új helyek is. Első körben jelentkeznünk kell az adott esemény szervezőjénél, jelentkezési lapot küldünk, megállapodunk a helypénzben.

Ha már dolgoztunk együtt, akkor a megkeresés érkezhet a szervező részéről is, kiváló példa erre a Festival Full Service Hungary Kft. Évek óta országos szinten több városban is volt szerencsénk közös munkát végezni, mindig kiváló együttműködéssel.

Természetesen az új partnerekhez is mindig nyíltan, és pozitívan állok, de azért kialakulnak kedvenc helyek, események, ahová szívesen járunk.

A vásárok szervezését Anna kolléganőm végzi. Ezúton köszönöm Neki!

 A vásár költségi része:

A legnehezebb rész, mindig a helypénz. Ez rendezvénytől függően lehet pár tízezres tétel, de akár milliós költség is. Pár éve ezért nem járunk például Budapestre, a BNV területére, mert olyan magas négyzetméter árakkal dolgoznak – ennek is biztosan megvan az oka – hogy számunkra kitermelhetetlen.

Ahol tudunk, mindig igyekszünk jó megállapodást kötni. Ezen kívül a felmerülő költségeink a szállás, étkezés, esetleges parkolási költségek, természetesen az adott helyszínre eljutás díja (tankolás és amortizáció), munkabér és a legnagyobb rész a termékek előállítási költségei. Ezekkel kell számolni.

kerti bútor vásárlás sz&t

Az igazi munka ez után kezdődik.

Bátran leírhatom, hogy az üzemünk jól felszerelt, és hogy nagyon büszkék vagyunk a kollégáink munkájára. Róluk egyébként egy későbbi cikkben részletesen is írni fogok Neked.

A technológiának és az Ő kemény munkájuknak hála érünk oda minden kiállításra és vásárra időben!

Hosszas tervezés és munka után lépek én is be a folyamatba.

A vásár nulladik napja:

Az esetek többségében a nyitónap előtt egy nappal érkezünk a helyszínre, átvesszük a területet és nekikezdünk a stand felépítésének. Ez nálunk 6-10 óra között is lehet attól függően, hogy az adott kiállítás 1-2 „kocsis”, magyarul mekkora szállítmánnyal érkezünk. Ez általában Sándor vagy az én feladatom.

Igyekszünk mindig a legjobb helyeket megszerezni, de ez sajnos nem mindig sikerül.

kerti bútor vásárlás

Kezdődik a jamboreee

Konkrétan a vásár három – négy napos szokott általában lenni, ezekre nem térnék ki részletesen, télen, ősszel fázok, esik, tavasszal, nyáron meleg van vagy esik. 😀 Bemutatom a termékeinket, nagyobb részben több, szerencsére csak néha kevesebb sikerrel!

A rekordunk 40+ kiállítás volt egy évben, nem emlékszem pontosan. Tavaly azt hiszem 35 rendezvényünk volt. Ha kicsit utána számolsz, ez azt jelenti, hogy több mint 3 hónapot voltam „kiküldetésben” és igen nehéz ezt családdal csinálni, de szerencsére kapok megfelelő támogatást Otthonról és a Cégünk irányából is.

A legizgalmasabb rész a pakolás.

A vásár végén szinte forr a hangulat, komolyan olyan, mint egy versenyen, mindenki várja, hogy mikor hangzik el a sípszó… be lehet állni az autókkal…

Mi kivételnek számítunk, már kora délután szoktam átadni az addig lefoglalt termékekből, főleg a bútor szetteket, mert azt gyorsan, könnyen el lehet vinni. Akár ki is hordjuk, ha kell.

kerti bútor vásárlás szombati

A filagóriákért is időben szoktak érkezni a vásárlók, hiszen sosem kérem magam be a legsűrűbb részre, mindig igyekszem, valamilyen egérút mellé, esetleg közel a kapuhoz helyet foglalni. Mégsem adhatok át egy több százezres terméket éjjel, sötétben … kivétel ha én viszem ki, mert a pakolás sokáig eltart. A negatív rekordunk hajnal fél kettő. Sajnos nem tudtam hamarabb oda érni, de nagyon segítőkész és megértő volt az ügyfelünk.

kerti bútor vásárlás patrol

A szállítást tényleg nagyon könnyen meg lehet oldani, akár egy utánfutóval, akár máshogyan…

Ez után már csak a hazaút van hátra..2-3-4-5-6 óra, attól függően , hogy honnan megyünk haza.

Remélem kicsit közelebb kerültél hozzánk, így hogy bele látsz hogyan is telik és mennyire nem egyszerű egy vásározós hétvége.

UI.: Arról még külön cikket is lehetne írni, hogy néha mennyire szuper helyeken tudunk szállást foglalni és néha mennyire nem jön össze…

Kérdésed van, tedd fel !!! Itt pedig követni tudsz minket
Facebookon vagy Instagramon !

Kerti bútorok és kiülők gyártásával és forgalmazásával foglalkozunk 1996 óta. Cégünk az ország egész területén vállal házhoz szállítást és összeszerelést. Ingyenes konzultációhoz keress bizalommal az alábbi elérhetőségeken! Katt ide!