Hogyan válasszak kerti bútor garnitúrát?

Sokszor találkozom azzal a problémával, hogy akik a kiállításokra kijönnek, és megtalálják a termékeinket, igazából nem is tudják mit szeretnének, mi lenne számukra az ideális.

Ez egyébként a véleményem szerint így helyes. Én, Mi vagyunk a szakemberek, akik egy igényfelmérés után pontosan azt tudjuk nyújtani Neked, amire szükséged van.

De! Azért alapvető kérdésekre jó, ha előre átgondolt válaszokkal rendelkezel.

Ebben a cikkben összegzem azokat a kérdéseket, amikre tudnod kell a választ, ha kerti bútort szeretnél vásárolni!

A kerti garnitúra elhelyezése

Gondolom, hogy számodra is az első szempont a hely, a méretek meghatározása. Akár teraszra, akár egy pavilon alá keresel bútort az első dolgod, hogy mérd meg a helyet! Rendelkezned kell a pontos méretekkel, faltól – falig. Ez nem azt jelenti, hogy ki kell töltsük az egész területet, hanem azt, hogy tudjuk mi a maximum terület ami a rendelkezésünkre áll.

Kisebbet, nagyobbat?

Hány személyes bútort vegyek? Kivel számoljak?

Tapasztalataim alapján 3-4 fővel minimum nagyobb garnitúrát tervezz, mint ahányan vagytok a családban. Ez azt jelenti, hogyha átlagosan 4 en vagytok legalább 8 személyes bútor lesz az ideális számodra. Miért? Gondolj bele! Ha ennél kisebb garnitúrát veszel, és egy család jön át látogatóba máris szűk lesz a bútorod.

Ehhez persze tisztában kell lenned a „társasági életeddel”. Magyarul, ha nincsenek vendégeid, vagy csak nagyon ritkán, esetleg egy nyaralóba veszed a bútort, akkor kisebb szett is elég lesz. Ezért is írtam, hogy átlagban hányan vagytok. Fontos, hogy ne számolj szűken, legyenek tartalék helyeid, de azért fölöslegesen ne vásárolj!

Ha éves szinten van egy nagy családi összejöveteled, ahol 15 – en vagy még többen vagytok, azért nem kell, hogy legyen egy 20 személyes garnitúrád! Számolj a szűk családdal és ahhoz rakj tartalékot. Az egyszeri összejöveteleket eddig is és ez után is meg tudod oldani.

Milyen jellegű bútort vegyek? Összecsukhatót, masszívat?

Ahány ház, annyi szokás. Így is jellemezhetném azt, ami most a fejemben van. Kifejtem.

Ez egyéni szempontok alapján mindenkinek más a megfelelő. Íme néhány példa:

Nyaralóba: Általában jobb az elpakolható, összecsukható szett, hiszen viszonylag ritkábban használjátok, nagyon szezonális.

Idősebeknek: Nehéz robusztus bútor helyett, jobb az elpakolható könnyen összecsukható kerti bútor.

Szűk a helyed, és nem szükséges mindig az összes szék használata: Csakis az összecsukható szett a jó választás számodra.

Tipp: Itt jegyezném meg, hogy ajánlom magunkat! Szombati és Társa Kft, pont Neked való!! 😀

Akár egyedi méretekkel, formával

Vendéglátó helyiségek, szállásadóknak: Sajnos általánosságban kijelenthető, hogy a vendégek nem vigyáznak úgy a kerti bútorra (sem), mintha a sajátjuk lenne. Hozzák, vonják, nem foglalkoznak vele. Ide jobb szívvel ajánlom a padjainkat. kényelmes és tartós megoldást jelent, de nem összecsukható!

Fedett a helyed, vagy nyitott?

Igazából ez nem befolyásolja a kerti garnitúrád méretét, fajtáját. Ha fa kerti bútort vásárolsz, előbb utóbb le kell kezelned. Az általunk gyártott garnitúrák speciális felületkezelést kapnak. Szabad téren is ellenállnak az időjárási körülményeknek, de kezelni kell őket 3-4 év után. Fedett helyen természetesen ez akár 8-9 év is lehet. Ez személyes tapasztalat.

Ha nyitott helyre veszel bútort, mindenképp olyat válassz, ami jól le van kezelve!

Fontos a szép, minőségi felületkezelés!

Összegzés a kerti bútor vásárlás előtt

Ezek alapján a szempontok alapján, ha végig gondolod, a válaszaidat, akkor szerintem már kialakult egy kép benned! Ez után a finomításban állok rendelkezésedre, fontos tudnod, hogy Cégünk akár egyedileg is elkészíti a bútorod, a saját stílusunk által szabott határokon belül.

Remélem segítettem,

Kérdésed van, tedd fel !!! Itt pedig követni tudsz minket
Facebookon vagy Instagramon !

Kerti bútorok és kiülők gyártásával és forgalmazásával foglalkozunk 1996 óta. Cégünk az ország egész területén vállal házhoz szállítást és összeszerelést. Ingyenes konzultációhoz keress bizalommal az alábbi elérhetőségeken! Katt ide!

Üdvözlettel, Péter